Magic

magic

STREAMLIGHT´S CAYOS MIGHTY MAGIC

Magic kom in i mitt liv i september 2012. Hon kommer från samma kennel som Abby och har samma mormor. Där försvinner väl likheterna. Hon är en alldeles helt fantastisk liten rolig hund, dock betydligt envisare och självständigare än Abby.

Rolig, fartig, lekfull. Lite mer utmaning i vardagen än Abby också. Ja väljer man den gåpåigaste valpen i flocken så …  Vi får se vart det bär hän med denna lilla individ som nu har utvecklats till en ganska så stor, muskulös och oerhört stark hund.

Magic är min utmaning i livet. Hon är idag över två år. Hon har tyvärr haft en del hälsoproblem under framför allt sitt första år. Med hjälp av en bra homeopat har hon under senaste året blivit mycket bättre.

Vi har haft mycket avbrott i träningen men nu tycker jag vi börjar närma oss lite tävlande framöver. Magic har ganska många egna hobbies. Hon är mycket jaktintresserad, på ett sätt som lätt kan låsa henne och få henne att glömma det hon ska göra. Min utmaning är att få denna hund att bli mer fokuserad och mer intresserad och motiverad av lydnaden så hon lär sig välja bort lite av sina andra intressen.

magic-ligger

Jag har från första stund jobbat med stadga kontra fart och kraft. Det kommer bli en utmaning, trots att jag tidigt såg vad jag behövde lägga fokus på, när det gäller att få henne att inte rycka eller lyfta på baken när det ena roliga apporteringsmomentet efter det andra kommer när man nått lite högre i lydnadsklasserna.

Hon har också varit extremt svår att lära att lägga sig fort och med båda armbågarna nere. Detta är något vi får fortsätta att träna på ständigt. Detta har gjort att jag inte velat tävla med henne ännu. Vill inte att hon lär sig att det går bra att ligga på en platsliggning med ena armbågen upp i två minuter. Jag lovar att hon annars skulle klara det utan problem J

magic-ro%cc%88d-leksak

Något annat som jag såg tidigt var att hon lätt låste sig på något hon ville ha. Detta tycker jag att jag jobbat bra med och det går framåt. Jag tänker ständigt i träningen på att vi ska växla fokus och inte alltid göra det hon tror vi ska göra. Samtidigt som jag vill att hon ska lära sig tydliga momentrutiner. Jag märker att det hjälper henne mycket.

I jaktträningen, som vi pysslar med lite på egen hand bara, har det gått framåt en del men vi har mycket långt kvar till att möjligtvis kunna starta en nybörjarklass. Magic kan också ta till ljud och stadgan är en ständig utmaning i jaktträningen. Min förhoppning är att vi ska utvecklas ordentligt under 2015 och att hon ska få vara frisk nu.

magic-sover-som-valp