Tillfälle 3: Rädslor, stress och språk

IMG_6719

 

 

 

 

 

 

 

27-28 maj

Med hund 2500 kronor, observatör utan hund 1500 kronor

Både rädsla och stress är nödvändiga mekanismer hos alla levande varelser. Det är när det blir långvarigt som det kan bli ohanterligt och skadligt både fysiskt och mentalt. Det samhälle som vi lever i och som vi låter våra hundar vara en del av ställer stora krav på vår hund. Lyckligtvis finns det en hel del vi kan göra för våra hundar. Vi går igenom hur vi underlättar för dem på olika sätt genom att minska rädslor och lär hunden att hantera svåra situationer på bästa sätt. Olyckligtvis finns det en hel del vanföreställningar kring hur man bäst beter sig kring en upprörd hund. Vi går igenom de vanligaste missförstånden och slår hål på myter gällande både den rädda hundens beteenden och hur vi själva skall bete oss i svåra situationer.

Vi går här djupare in i hundens språk när det gäller just stress och rädslor. Det är viktigt att kunna tolka de små signalerna för att kunna hjälpa hunden.  Vi går igenom sambandet mellan rädslor och aggression. Vi pratar om olika sorters rädslor och vad man kan göra för att minska dem i olika situationer

Ju bättre självförtroende hunden har desto lättare klarar den svåra situationer. Tänk att kunna jobba på att få hunden att göra bättre ifrån sig vid hundmöten utan att ens lämna vardagsrummet – visst låter det underbart?

Dessutom kommer vi prata en del om hur vi kan bete oss de dagar vi inte orkar vara superhjältar. Hur gör vi när det inte gick som det var tänkt?