Tillfälle 6-8: Instruktörsmodul

 

IMG_1580

 

 

 

 

 

 

 

Modul 3 Instruktör 
Tre tredagarshelger (9 dagar) 10 500 för hela del 3
Vi ska inte sticka under stol med att vi är extremt förväntansfulla och stolta över vad vi kokat ihop! Vi längtar efter att få drilla en ny generation instruktörer som i sin tur håller kurser för glada hundar och hundägare. Med Det ska vara kul att ha hund, det ska vara kul att vara hund! som gemensam nämnare kastar vi oss ut på denna resa! Förkunskapskrav: Modul 1 och 2. Har du missat någon tidigare helg? Prata med oss!  

Den viktigaste kunskapen för en hundinstruktör är hund. Hur lär hundar, hur funkar hundar? Om man vill lära ut nosework, tävlingslydnad, agility, gå fint i koppel eller tricks är egentligen egalt – om man inte vet hur hunden funkar så kan man ha aldrig så god kunskap om respektive inriktning. Därmed inte sagt att specialistkunskaper inte är viktiga! Du som går del tre kommer när kursen är slut och du gjort dina uppgifter och klarat proven, kunna hålla valp- och vardagslydnadskurser med hög kvalitet. Om efterfrågan finns kommer vi erbjuda vissa specialistfördjupningar, till exempel specialsök eller tävlingslydnad, beroende på deltagarnas kunskaper och intressen. Mer info om det kommer senare.
Tillfälle 6 Det här är en hundkurs
27-29 oktober 3500 kronor

Dags att redovisa träningen som gjorts fram till nu och vi ger individuell coaching för att komma vidare. Ni kommer dessutom redan nu få träna på att ge och ta feedback av varandra – en viktig grundsten hos instruktören.

Vi ska också ge oss i kast med att reda ut vad en hundkurs är och ska vara och gå in på humanpsykologin. Ekipaget består ju av två komponenter och instruktören är en tredje. Hur bygger man en kurs på bästa sätt, där alla deltagarnas kompetenser tas tillvara och vidareutvecklas? Hur gör man när en deltagare har sin första hund och en annan tagit flera championat?

Vi kommer dessutom hinna med att gå ännu djupare ner i inlärningspsykologin och prata massor om känslor!

Den här helgen delas dessutom en rad praktiska hemarbeten ut – bland annat fördjupningsarbete och praktikhundar.

Tillfälle 7 Etiken i hundträningen
24-26 november 3500 kronor

Hundvärlden består av en uppsjö diametralt motsatta åsikter om allt från träningsmetoder, vilken utrustning man ska ha på hunden, till vad man ger för mat. Att kunna argumentera för sin sak, och veta varför en viss metod är bättre eller sämre är viktigt. Det finns massor av begrepp i hundvärlden som brukas och missbrukas och det är lätt att det blir mycket prat och ganska lite verkstad. När den här helgen är slut vill vi att ni ifrågasatt allt, står starkare i er övertygelse och dessutom fått med er en djupare förståelse för att mynt har olika sidor.

Tillfälle 8 Examen
18-20 januari 3500 kronor

Den här helgen är stora examinationshelgen! Både praktiskt och teoretiskt prov samt redovisning av de individuella arbetena samt praktikhundar. Godkänd blir du när du avklarat alla de fyra .

Den här helgen kommer vi också prata om the less sexy stuff – ansvar, hemsida, företagsformer, försäkring och sådant. Till vår hjälp har vi kallat in en utomstående expert.