Tillfälle 9-11: Beteendeutredarmodul

IMG_9434

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modul 4 Beteendeutredare 
Tre tredagarshelger (9 dagar) 10 500 för hela del 4

När du gått alla fyra delarna av den här utbildningen kommer du ha mycket god kunskap om vad en hund är. Du kommer vara grym på inlärning och att lära både din egen hund och dina kursdeltagare en uppsjö av saker. Den fjärde modulen är den tyngsta och jobbigaste – och viktigaste. När du gått den kommer du ha redskap att hjälpa hundägare som kommer till dig med allehanda hundproblem. Kanske går du den för att jobba som beteendeutredare. Kanske går du den för att lösa den egna hundens problem, eller för att stå rustad när du som instruktör får frågor som berör beteenden, rädslor, stress och så vidare.

Förkunskapskrav: modul 1-3. Om du inte är färdig med alla delarna av modul 3 så prata med oss!

Tillfälle 9 Vad är en rädsla? Vad är ett problem? 16-18 februari 3500 kronor

Det är ingen slump att vi valde etologi som den allra första helgens tema, och det är ingen slump att det återkommer här. Att ha möjlighet att få fördjupa oss och verkligen borra ner i det som är hunden är en ynnest och ack så viktig. Det här är en riktigt härlig nördhelg, och tro oss när vi säger att du kommer få en del av det du trodde att du kunde ställt på högkant!

Det här tillfället kommer dessutom ägnas åt att gå igenom vad en konsultation är och hur den kan läggas upp, så att du kan påbörja arbetet med praktikhundar.

Tillfälle 10 Praktiska övningar 16-18 mars 3500 kronor

Ett problem är inte ett problem! Ett problem är till för att hitta lösningen på. Under de här tre dagarna kommer vi arbeta praktiskt med alla de verktyg som finns för att göra om svagheter till styrkor och bygga självförtroende hos hunden. Vi kommer jobba med hundmötesproblematik och specifika rädslor – men dessutom med sådant vi kan jobba med för att förebyggande hjälpa hunden att bli modigare och säkrare. Berikning, nosarbete, kroppskontroll, problemlösning och egenmakt är nyckelord.

Tillfälle 11 Examen 20-22 april 3500 kronor

Så var det dags för examen! Praktiskt prov ena dagen och teoretiskt andra, samt redovisning av praktikhundarna. Godkänd blir du när alla delarna är avklarade med godkänt resultat.

Vi har medvetet hållit schemat den här helgen luftigt då vi vet att det brukar dyka upp saker längs med vägen som vi vill försöka hinna med.