Spår och specialsök

 

specialsök.jpg

 

Specialsök som aktivering, grund. Tisdagar kl 18.30-20.30 (varannan vecka), sex tillfällen med start 28 mars (obs ändrat datum!).

Att hunden har en fantastisk nos är det nog ingen som har missat. Hundar kan läras söka efter nästan vad som helst – lungcancer, försvunna människor, falska sedlar, mögel, kantareller… De kan söka på superhög nivå med massor av precision, och de kan söka efter mer lättsamma saker bara för att det är roligt.  Specialsök kan alltså användas till både lek och allvar, och är en bra aktivering. Man kan med andra ord lägga ribban precis där man själv vill ha den, beroende på vad man vill använda träningen till.

På kursen i specialsök som aktivering lär vi hundarna (och förarna) metoden, och den är densamma nästan oavsett vad som ska sökas efter. Ni får med er tillräckligt med kunskap hem för att kunna träna hunden på egen hand, och därmed få ett perfekt verktyg för att ha roligt med hunden på ett nytt sätt. Ni får prova både den så kallade sökbanan, rumssök och minisök och jag kommer prata om ännu fler sätt att jobba på.

Som en extra bonus kommer hunden garanterat älska det! Specialsök som aktivering passar alla hundar – från valpar till den äldre hunden, heta hundar som behöver lära sig att jobba koncentrerat och avslappnat, försiktiga hundar som behöver ökat självförtroende, hundar som tränat ”allt annat” och hundar som inte tränat speciellt aktivt alls tidigare.

Träningen anpassas efter individen och det går att göra både lättare och svårare. Genom att alla får ta del av varandras träningspass får ni dessutom vidare tips på hur svårigheter som kan dyka upp längre fram kan lösas.

För att anmäla dig: skicka ett mail till jessica@motiveradehundar.se, glöm inte uppge namn, telefonnummer, vad du har för hund samt vilken av kurserna du vill gå. Kursen kostar 1700 kronor.

Läs anmälningsvillkoren här.