LÄGER ÄGER!

IMG_5262

LÄGER ÄGER 2017 ÄR FULLT. DET GÅR ATT SÄTTA UPP SIG PÅ RESERVLISTA.

2016 ÅRS LÄGER BLEV SUCCÉ – och succéer ska förstås upprepas! 

Boka in sommarens roligaste och softaste hundevenemang! Första veckan i juli, den 3-6 juli 2017, samlas vi återigen i den småländska skogen för att utvecklas, umgås och ha fantastiskt roligt. Vi börjar dag ett vid lunch och håller på till fjärde dagens eftermiddag. Alla deltagare får en halvdagsworkshop med varje instruktör och utöver detta kommer vi ha gemensamma grillkvällar, lägerhäng, roliga aktiviteter samt tid att bara umgås med härligt hundfolk och ha roligt med våra hundar.

Lägret är, precis som förra året, speciellt anpassat till dig som har en hund som ibland klassas som ett problem. Den kanske är rädd och osäker på andra hundar, eller människor. Här kommer vi inte jobba med det specifika problemet, men däremot lägger vi all energi på att göra lägret så avslappnat som möjligt. Vi håller avstånd och visar hänsyn, grupperna är små, och det finns flera medhjälpare som kommer hjälpa till att se till att allt flyter som det ska!

2017 ÅRS WORKSHOPS: nosework, freestyle, dogparkour och rörelseanalys! 

Britt Nylund – Nosework. Britt är en av författarna till den alldeles färska boken Nosework – allt du behöver veta. Mer info om Britt ser du på http://www.brittshundkurser.se/210328757 Mer info om workshopen kommer inom kort!

Annika Falkenberg – Rörelseanalys och grundträning

annika

Så här beskriver Annika sin workshop:
Välkommen till en workshop med det inspirerande temat Rörelseanalys och Grundträning!

Under workshopen berättar Annika hur du kan utveckla och guida din hund till att bättre utnyttja sin fysiska potential. Genom att göra en enkel rörelseanalys kan du se vilka delar i hundens rörelsebank du vill arbeta med att förbättra eller förändra.

En god hjälp på vägen är att ha verktygslådan packad med bra grundövningar som bygger på hundens naturliga rörelser. Genom att presentera olika övningar för din hund kan du snabbt se vilka rörelser den redan är bra på att utföra och vilka den har svårare för. Då kan du lägga en planering utifrån detta och stärka de delar som behövs.

Grundträningen har till syfte att minska skaderisker, öka möjligheten till goda tävlings- och träningsresultat och inte minst att ge hunden att sunt och hälsosamt liv. Med rätt nycklar och bra verktyg är detta både möjligt och hyfsat enkelt att uppnå. Genom att öka kunskapen om hur rörelser fungerar och sätts samman, vilka mekanismer som styr hundens val av rörelser och till det lägga en förståelse för hur vi vill att vår hund ska röra sig för att nå sin bästa potential blir fysträningen effektiv och rolig på samma gång.

Dagen är praktiskt inriktad och vi kommer att arbeta utifrån de hundar som finns med på kursen. Observera att kursdagen inte innebär en full analys av varje deltagares hund utan är till för att du som hundägare ska hinna lära dig så mycket som möjligt.

Om Annika:
Annika Falkenberg är godkänd Legitimerad Sjukgymnast med lång erfarenhet av klinisk verksamhet och arbetar inom Jordbruksverkets bestämmelser för Djurhälsopersonal. Hon driver idag Hundverkstan Sport och Rehab med inriktning rehabilitering, friskvård och sport. Hundverkstan har egen mottagning för sjukgymnastiska behandlingar i Gråbo utanför Göteborg.

Hon har, innan hon specialiserade sig inom veterinärmedicin, bland annat arbetat på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Sedan 2001 är hon enbart inriktad mot veterinärmedicinen.

”Jag har alltid varit mycket intresserad av rörelser, och hur allt hänger samman till en funktionell helhet. Jag är väldigt funktionellt inriktad i allt jag gör. Allt samverkar; nervsystemet, musklerna, lederna och så vidare. Jag arbetar i huvudsak med OMT (Ortopedisk Manuell Terapi) i kombination med traditionella sjukgymnastiska behandlingsmetoder.”

Annika är en populär föreläsare och håller regelbundet kurser och föreläsningar runt om i Sverige. En stor del av hennes kunskaper finns samlade i böcker på temat friskvård och träning. Hennes första bok ”Friskvård för Hund” utkom 2005. Skrivandet är en viktig del i arbetet att hjälpa hundar och hundägare till goda och aktiva liv. Genom åren har det kommit ytterligare en bok och även många artiklar i olika hundtidningar.

Annika är aktiv hundsportare och har tränat och tävlat med egna hundar i olika grenar sedan 1992.

Det har alltid funnits hundar i hennes liv och redan som barn följde hon med sin familj till hundklubben för att titta på när pappa gick på kurs med Groenendealen Nalle. De gjorde stora framsteg varje gång men vad ingen visste var att det var Annika som tränade Nalle hemma inför varje kurstillfälle.

Hon har som vuxen tävlat med egen hund bland annat lydnad, spår och sök. Under senare år finns även agility och nosework med bland grenarna.

Hon är utbildad instruktör och mentalfigurant och har suttit med i styrelser och kommittéer i både lokal brukshundklubb men också centralt inom SBK. Under ett antal år var det Annika som höll ordförandeklubban för Svenska Kelpieklubben.

Idag delar hon sitt hundliv med långhåriga collien Aske och australiska kelpien Dejmi. Aske är aktiv som agilityhund och Dejmi utbildas just nu inom nosework.

”Kombinationen av min medicinska utbildning med min långa bakgrund från hundsportvärlden har format den inriktning jag har idag både som Sjukgymnast men också som hundägare.”

Martina Sunnås – Freestyle

martina

Så här beskriver Martina sin workshop:
Freestyle är superkul! För alla typer av hundar och alla typer av förare, gammal som ung, långsam som snabb. Ett program går att variera i det oändliga för att passa ekipaget som utför det. Man kan ha ett tema eller en historia man berättar i programmet, eller välja en fin bit musik och göra ett rent dansprogram. Man behöver inte ens göra ett program om man tycker det är svårt, att improvisera tricks till musik är minst lika kul! ☺ Det är absolut inte enbart en sport för de ekipage som är bekväma med att stå i rampljuset inför publik, tvärt om. Man kan välja precis den miljön som är bäst för individen man tränar, kanske är det hemma i vardagsrummet, kanske är det i en fin glänta i skogen där ni brukar promenera, kanske är det i en inomhuslokal hunden är bekväm i. Möjligheterna att dela med sig via film är ju oändliga med dagens teknik och man kan därmed också välja sin publik om man vill ha en sådan! Därför tycker jag att det är en utmärkt sport för rädda och reaktiva hundar. Mer kul, mindre krav på regler, ingen som dömer varje steg man tar och man kan lägga nivån på störningar där det passar en själv och ens hund. Det bästa med freestyle tycker jag är att man fokuserar på att framhäva det hunden är allra bäst på och tycker är roligast, det är hunden som ska synas mest och att ha roligt tillsammans är A och O!

På workshopen kommer vi bland annat att ta upp:
– vilka typer av rörelser/tricks man kan använda sig av och hur man som förare kan förstärka intrycket av hundens rörelser
– hur man väljer musik som passar ens hund och hur man hittar accenter i musiken
– hur man kan tänka när man bygger upp ett program
– kommunikationen: luring, handtecken, kroppsspråk och verbala signaler
– vi kommer tricksa loss till olika sorters musik och testa små kedjor av trick så att varje ekipage kan få en känsla för vilken typ av musik som passar dem

Det kommer bli hur kul som helst! :D

Om Martina:
Snackleader och allmän uppassare till tre fantastiska och otroligt olika hundar, som alla lärt mig väldigt mycket om rädslor och reaktivitet. Det vi alla tycker är roligast att träna tillsammans är tricks! Jag har en streetsmart, stencool podenco-krut-tant som är 10, en vild och autistisk lurcher som är 5 och en supersmart, superkänslig, ej så hjältemodig, supercharmig bordercollie som är 3. Vi kör freestyle för att vi alla älskar glädjen i sporten, vi tävlar inte utan njuter bara av den konstformen det faktiskt är att få till en bra tricksekvens till ett musikstycke som förhöjer upplevelsen ytterligare. Har spenderat de senaste snart 6 åren med att fascineras av, analysera och träna freestyle tillsammans med Emily ’Kikopup’ Larlham och hennes fyra hundar, och hoppas att jag har med mig några trick i rockärmen som kan få ut alla hundar och deras människor på dansgolvet!

Malin Andersson från Dogparkour Sweden – Dogparkour

malindogparkour

Så här beskriver Malin sin workshop:
Äntligen är det dags igen! 2016 års läger ägde och nu kan vi börja räkna ner till nästa sommar då det är dags igen. För er som testat på dogparkour tidigare kommer vi att fokusera på hur du och din hund kommer vidare på bästa sätt i er träning. Övningarna kommer att ge utrymme för nya utmaningar – både i svårighetsgrad och i form av störningar i miljön runtomkring. Fokus kommer också att ligga på inspiration – vad kan vi egentligen hitta på med en helt vanlig parkbänk eller ett nerfallet träd i skogen? Hur långt kan vi dra i fantasin egentligen utan att trumma på säkerheten? För er som är helt gröna på det här med dogparkour eller som har en hund som är väldigt känslig för triggers av olika slag är självklart också välkomna! Vi anpassar och delar upp gruppen så att alla får en chans att lära sig grunderna och utvecklas.

Om Malin
Jag är utbildad problemhundskonsult och friskvårdsinstruktör för hund och dom så kallade problemhundarna är vad mitt hjärta brinner för. Jag har själv haft en hel rad med individer som inte passat in i samhällets norm på hur en hund ska vara. Jag delar mitt liv med mina två hundar, Kora – den stora parkourstjärnan som är hur smidig som helst. Och sedan har vi Ila, klumpedunsen som bara älskar att flyga upp och ner för hinder i tid och otid. Vi tränar dogparkour varje dag på våra promenader och träningen har en stor inverkan – både i vardagen och i andra situationer och miljöer.

DET GÅR BRA ATT ANMÄLA SIG! Förra året tog platserna slut snabbt, så vänta inte för länge! Skicka ett mail till jessica@motiveradehundar.se och uppge ditt namn, vad du har för hund och ett mobilnummer. Alla deltagare kommer innan lägret få beskriva sin hund och vilka förkunskaper ni har (det går bra med inga alls!) för att jag på bästa sätt ska kunna dela in grupperna – mail kommer om det!

Pris: 4000 kronor, inklusive deltagande i alla aktiviteter samt mat.

Antalet platser är begränsat.

Observera att du måste betala bokningsavgiften på 500 kronor för att reservera din plats (detta dras sedan från den totala summan). Boende ingår ej. Här finns boendealternativ i närheten av kursgården. 

Anmälningsvillkor finns HÄR.

IMG_7033