LÄGER ÄGER 2018!

IMG_5262

LÄGER ÄGER FÖR BLYGERHUNDAR!
Boka in sommarens roligaste och softaste hundevenemang! Första veckan i juli, den 2-5 juli 2018, samlas vi återigen i den småländska skogen för att utvecklas, umgås och ha fantastiskt roligt. Vi börjar dag ett vid lunch och håller på till fjärde dagens eftermiddag. Alla deltagare får en halvdagsworkshop med varje instruktör (fyra stycken) och utöver detta kommer vi ha gemensamma grillkvällar, lägerhäng, roliga aktiviteter samt tid att bara umgås med härligt hundfolk och ha roligt med våra hundar. Nytt för i år är att vi börjar med en clinic om hundars rädslor och hundspråk där deltagarna också får matnyttiga tips om hur lägersituationen kan göras så enkel, lugn och härlig som möjlig för hundarna.

Lägret är, precis som tidigare år, speciellt anpassat för dig som har en hund som ibland klassas som ett problem. Den kanske är rädd och osäker på andra hundar, eller människor. Här kommer vi inte jobba med det specifika problemet (förutom i första clinicen), men däremot lägger vi all energi på att göra lägret så avslappnat som möjligt. Vi håller avstånd och visar hänsyn, grupperna är små, och det finns flera medhjälpare som kommer hjälpa till att se till att allt flyter som det ska! Till exempel kommer alla deltagare vara färgkodade så att man på avstånd kan se om det är en hund som behöver större avstånd till hundar, är rädd för människor eller både ock. Gångvägen genom gården är “enkelriktad” så att hundar inte behöver mötas på tighta ytor, och instruktörerna är utvalda för att de har erfarenhet vid hundar som är osäkra.

VEM KAN GÅ?
Lägret är i första hand öppet för den som har en hund som är rädd eller osäker. Det finns inga krav på förkunskaper inom de olika delarna för att få delta på lägret. Kanske har du aldrig kunnat gå en kurs tidigare med din hund – det är helt okej!  Det är dock önskvärt att din hund kan vänta själv i bilen vissa tider. Kan din hund inte det i dagsläget – hör av dig till mig för träningstips och för att diskutera hur vi kan lösa det. Vid de gemensamma samlingarna är det lugnast om alla hundar kan vila i bilarna, det ger också möjlighet till återhämtning inför workshopsen. t jobbar

Enda kravet på dig som deltagare är att du
- visar hänsyn mot din egen hund och andra deltagare och deras hundar
- jobbar med belöningsbaserade metoder. Det betyder att du förstår att en rädd hund behöver avstånd, stöd och uppmuntran för att kunna bli lugn och trygg och inte behöver tystas, ska korrigeras eller ignoreras.

För att förstå arbetssättet rekommenderar jag att du läser min bok Blygerhundar, som kan beställas från Adlibris, Bokus, Csigoras webhandel eller direkt från förlaget . Den finns också att låna på många bibliotek! Bli dock inte avskräckt om du inte kan ännu – så länge du vill lära dig är du varmt välkommen!

2018 ÅRS WORKSHOPS:  cirkustricks med Martina Sunnås, dragträning med My Lindqvist, TTouch med Inger Ekdahl och minisök med Sara Eklund! 

– Mer info om varje workshop kommer inom kort!

ANMÄL DIG!
Tidigare år har platserna tagit snabbt, så vänta inte för länge! Skicka ett mail till jessica@motiveradehundar.se och uppge ditt namn, vad du har för hund och ett mobilnummer. Alla deltagare kommer innan lägret få beskriva sin hund och vilka förkunskaper ni har (det går bra med inga alls!) för att jag på bästa sätt ska kunna dela in grupperna – mail kommer om det!

Pris: 4000 kronor, inklusive deltagande i alla aktiviteter samt mat (vegansk). 500 kronor betalas i bokningsavgift (den dras sedan från summan) så fort du fått du fått ditt bekräftelsemail. När du betalt bokningsavgiften har du garanterat din plats. Se anmälningsvillkor här.

Boende ingår ej. Hundtillåtna campingstugor finns på Mullsjö Camping och Prångens camping i Ulricehamn, båda cirka 20 minuter med bil. Sjöhaga Pensionat erbjuder fint hundtillåtet boende, och det finns en del privata uthyrare runt omkring. När du fått plats kan du gå med i lägergruppen på Facebook där massa praktisk info finns.

IMG_7033