Tränarsatsning 2023

gipflyg

 

Denna omgången är full, håll ögonen öppna här och på sociala medier för nästa omgång.

Vill du bli en riktigt duktig hundtränare? Klart du vill! Äntligen är TRÄNARSATSNINGEN tillbaka igen! 

Tränarsatsningen är för dig som vill finslipa dina färdigheter som hundtränare. Satsningen passar oavsett vilken hundsport du siktar på, till exempel heelwork to music, freestyle, rallylydnad eller lydnad. Eller om du bara vill bli en bättre hundtränare! Kursen passar både dig som är ny inom hundträning och dig som hållit på länge eftersom all träning läggs upp på individnivå. Därför passar den också både unga hundar och äldre.

Vi kommer utgå från klickerträningens principer, men också utforska en rad olika targets, hur du kan använda miljön på bästa sätt för att underlätta inlärningen samt andra hjälper för att göra lärandet så effektivt och roligt som möjligt för varje individ. Vi jobbar även med hundens kommunikation och ger dem tillgång till start- och stoppknapp för träning. 

Under fyra heldagar kommer vi jobba med beteenden nära oss och på avstånd, lugna beteenden och fartfyllda, små detaljer och helhet och vi kommer ägna mycket tid åt att jobba med precis det du vill fokusera på. Vi kommer mestadels jobba praktiskt med hundarna men du får också en del teori – att veta varför vissa saker funkar och varför hunden gör som den gör gör dig till en vassare hundtränare. Denna sker dock mestadels i förinspelade föreläsningar som du kan se hemma i lugn och ro.

Syftet med kursen är att du ska få en hund som alltid vill träna med dig, och att du ska ha redskapen som behövs för att nå dina mål!

Ur innehållet: 

Klickerträningens principer. Så använder du belöningar på effektivast möjliga sätt. Vad menas med shaping, och när är locka att föredra?

Allt är trickträning! Gör hunden medveten om alla sina kroppsdelar och vi kikar på allt från apportering till balansövningar.

Targets – så mycket mer än musmattan. Vi utforskar hur du kan använda targets för bland annat positioner, avståndsarbete och flashiga rörelser.

Kedjor, störningar, banor och överträning. När det är dags att gå steget vidare och utnyttja allt vi lärt oss. På ett lekfullt sätt jobbar vi in ekipagen i sina träningsbubblor för att klara störningar utifrån och vi sätter ihop beteenden till en helhet.

Kursen hålls på Motiverade hundars kursgård utanför Jönköping där vi har tillgång till både inomhuslokal med konstgräs och träningsplan utomhus. Den teoretiska delen hålls online, och du har även tillgång till en privat facebookgrupp där du kan lägga upp filmer och ställa frågor kring träningen.

Datum: 2 mars, 23 mars, 13 april och 4 maj klockan 10-16
Pris: 5500 kr inkl moms.

Denna omgången är full, håll ögonen öppna här och på sociala medier för nästa omgång.

Anmäl dig: skicka ett mail till jessica@motiveradehundar.se och berätta varför du vill gå satsningen. Antalet platser är begränsat för att alla ska få så mycket instruktörstid som möjligt – så vänta inte för länge. Anmälan är bindande, se detaljer här

Varmt välkommen!

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund