Klanhelg

I helgen som var var det dags för klanhelg, det vill säga kennelläger med Tollarbos, Lönnlövets och Agrosofens tollarkennlar. Wow vilket arrangemang, helt otroligt ambitiöst. Det var runt 60 hundar anmälda så det var verkligen full rulle – små rödtottar precis överallt, och vi höll till på Säbyholms naturbruksgymnasium utanför Stockholm.

Vill hade lyckats skada benet tidigare i veckan och är ordinerad koppelvila av veterinären, så jag var lite orolig för hur det skulle gå. Och Vill visade exakt hur fort man kan springa och hur högt man kan hoppa i koppel… Tack och lov kunde vi ändå delta fullt ut i de två workshops vi var anmälda till (jakt nybörjare och freestyle). Jag vågade låta honom springa litegrann, och han visar ingen hälta alls så det var ett bra beslut. Tycker jag fick ut mycket av båda kurserna. Kände igen mycket från den jaktkurs vi gick tidigare i sommar och freestylen var ganska inriktad på musiken och hur skapa fina övergångar mellan momenten. Perfekt för oss!

Jag hade med mig kameran, men lyckades inte få några bilder. Däremot hade både Maria Lindén och Mikaela Gröndahl fingret på avtryckaren och fick fina bilder på alla hundarna när de jobbade. Och snälla är de – jag fick lov att låna.

Vill fick springa på sin första markering (när hunden ser var ”bytet” landar, och springer på vår signal) någonsin. Jag har tyckt att han varit så ointresserad av dummyn att jag inte vågat prova – men all annan träning med dummy har visst gett resultat, och han plockade den fint.

Och sen kom han glatt springande med den till mig. Jovisst behövs det mycket träning men, en bit på väg har vi allt kommit.

Valparna fick också prova att göra ett sök (det vill säga att hunden inte sett var ”bytet” landat, utan letar med näsan på vår signal) vilket han inte heller gjort. Först fattade han (så klart) inte alls vad jag ville, men så fort han hittade dummyn plockade han den och sprang till mig med den. Fina valpen!

Sicken stil han har, Wonkenstånk…

På söndagen tränade vi freestyle.

Han är så himla rolig att jobba med. En riktigt härlig hund!

Fast liiiite trött blir man allt efter en sån actionhelg 🙂

 

 

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund