Träningsdate

IMG_3369-001

Idag har jag och killarna varit och tränat i Kyrkekvarn/Hundträff-hallen med Ida + Tuva och Mixi och Ewa-Maria + Ezz (de senare nya, trevliga bekantskaper). Gip var i sitt esse – han fick nämligen träna agility med Ida, och jag hade ”bara” Vill och Tesla att bry mig om. Det var bara en vecka sedan Tesla var med i hallen, men han har inte bara vuxit i storlek, denna gången var han mycket mer intresserad av sin omgivning, var mycket piggare och hade mycket högre fart. När vi befann oss i en situation med fartfyllda apporteringsövningar på ena sidan, och agility på andra så bet han hårt om godiset med öronen bakåt. Inte för att han tyckte det var läskigt eller otäckt utan för att han ville vara med. Som jag skrev igår – han går igång på fart och ljud. Jag klickade och belönade honom för att vara med mig, helt enkelt för att välja mig framför allt det andra spännande. Han är duktig, och jobbade på fastän han tyckte det var svårt, och blev bättre och bättre på det, både när vi var stilla och i rörelse. När det var lite lugnare tränade han på att springa till en target. Mot slutet kastade jag iväg hans leksak tvärs över hallen, och lilla supervalpen sprang ut, hämtade den och kom direkt till mig för lek. Så nöjd! Lika nöjd är jag inte för att valpen inte tränats att vänta på ett vettigt sätt, jag provade sätta honom i buren (när han kändes lite trött) men det gillade han icke. Han kommer till ro så fort han sätts in i buren i bilen, men detta var förstås en helt annan sak. Burträning blir nästa kampanj, helt klart.

Stackars Vill, som jag först övervägde att lämna hemma helt, fick på grund av det väldigt lite träning. Tuva och Tesla fick springa lite lösa i hallen och busa på slutet och då passade jag på att plocka ut Vill. Han fick göra två inkallningar med ställande och en slät inkallning. Alla tre med världens fart, och superbra stopp. Så mycket glad för det, även om jag (och Vill!) hoppats på mer. Jag fick dock en go känsla, och känner att jag verkligen måste sätta mig och skriva en kvalitativ träningsplan för lydnaden. Jag kan ju inte bli handfallen bara för att vi inte får träna fritt följ 😉

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund