Gip

Border collien WindAnns Florens, aka Gip, född i oktober 2010, är världens snällaste hund! Han älskar människor och hundar, han ser varje hinder som en utmaning och han är med på allt som presenteras. Gip valdes med omsorg, och han är en fantastisk kollega och kompis. Ett hjärta av guld har han dessutom, och han blir nästan aldrig arg, och morrar inte i annat än i lek.

Med Gip har jag sett en helt annan sida av hundträningen, jämfört med Boo, även om inte heller Gip är någon räkmacka att träna med. Han är lättbelönad framförallt när det kommer till lek och tycker att allt –  en kampleksak, en tröjärm – är värt att leka med. Fast allra mest gillar han bollar av alla storlekar, former och färger. Och frisbee! Han hade nog gillat att bo i en storstad där det skulle vimla av människor som kunde älska honom.

Under Grusets första år satsade jag på att lägga massa bra grunder. Vi gick en agilitytränarutbildning ihop, och Canis klickertränarutbildning. Han fick träna specialsök och spår och mest lekte vi oss fram till bra grundfärdigheter. Under hösten började vi dessutom valla tillsammans. Detta gör att han är en hund med massa bra och breda kunskaper och trots att jag bestämt att vi främst ska satsa på lydnad och vallning så kommer jag kunna plocka fram allt han har med sig om jag skulle känna för det. Vi gick 2012 en elitsatsning i lydnad hos Canis där det övergripande målet var att Gip ska bli mer galen (han kan vara ganska eftertänksam och behöver hoppa med fötterna före ibland). Det målet uppnåddes, och från att ha varit en lugn pys har han nu mycket mer fart. Under hans tredje år blev det så mycket fart i honom att det började pysa över som ljud, och det är något jag fortfarande jobbar aktivt med.

Gip är uppflyttad och har startat i lydnadsklass 2 (gamla lydnadsklass 3) samt i rallylydnadens avancerad. Han ska hösten 2017 starta freestyle samt gå en noseworkkurs.

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund