Gip

Border collien WindAnns Florens, aka Gip, född i oktober 2010, är världens snällaste hund! Han älskar människor och hundar, han ser varje hinder som en utmaning och han är med på allt som presenteras och är en fantastisk kollega och kompis.

Under Grusets första år satsade jag på att lägga massa bra grunder. Vi gick en agilitytränarutbildning ihop, och Canis klickertränarutbildning. Han fick träna specialsök och spår och mest lekte vi oss fram till bra grundfärdigheter. Och vi tränade en hel del vallning och massor med agility. Detta gör att han är en hund med massa bra och breda kunskaper. Vi gick 2012 en elitsatsning i lydnad hos Canis där det övergripande målet var att Gip ska bli mer galen (han kan vara ganska eftertänksam och behöver hoppa med fötterna före ibland). Det målet uppnåddes, och från att ha varit en lugn pys har han nu mycket mer fart. Under hans tredje år blev det så mycket fart i honom att det började pysa över som ljud, och det fick jag jobba med under hela hans sportkarriär.

Gip är lättbelönad framförallt när det kommer till lek och tycker att allt –  en kampleksak, en tröjärm – är värt att leka med. Fast allra mest gillar han bollar av alla storlekar, former och färger. Och frisbee! Han hade nog gillat att bo i en storstad där det skulle vimla av människor som kunde älska honom.

Gip är uppflyttad och har startat i lydnadsklass 2 (gamla lydnadsklass 3), rallylydnad avancerad och freestyle klass 2. Han har ett diplom i nosework och doftprov även för klass 2. Han är utbildad besökshund hos Svenska terapihundskolan.

Gip är sedan några år pensionerad från tävling på grund av att han äter medicin, men han tränas fortfarande aktivt. Under 2021-22 är han uttagen i ett specialsöksprojekt för att hitta invasiva ogräs: läs mer HÄR

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund