Aktuellt

Aktuellt

För att hitta Poddar jag deltagit i, gratis föreläsningar, kommande föreläsningar och kurser hos externa anordnare med mera, klicka på länken: https://linktr.ee/motiveradehundar

Böckerna: Valpträning och Blygerhundar

Nu är den här, uppföljaren till Blygerhundar: Valpträning – så gör du din valp till en vardagshjälte.

Den säljs både i den stora nätbokhandlarna och hos mindre återförsäljare samt om vi träffas av mig. Om du vill bli återförsäljare, använda den på kurser eller dela med dig till exempel till dina valpköpare eller träningsgrupp så köper du med mängdrabatt direkt från Klickerförlaget 

Beskrivning

Valpar är underbara, superroliga, gulliga, fluffiga dunbollar – med vassa tänder, snabba tungor, oanad räckvidd och massor av busiga upptåg. Valptiden är både rolig och utvecklande – och ganska jobbig! Stundtals sliter du kanske ditt hår och undrar ”hur ska det någonsin bli hund av den här busen?”.  

Den här boken är skriven med syftet att besvara alla dina frågor om valpen: Varför gör valpen si eller så? Hur mycket motion ska valpen ha? Vad gör du om valpen inte sover? Om den biter dina fingrar och tår? Om den skäller på grannen, jagar kaniner, inte lyssnar när du ropar eller om den blir rädd?

Du får även konkreta tips på hur du ska lära valpen olika saker som att komma på inkallning, gå fint i kopplet och hälsa på ett belevat sätt. Dessutom får du tips på olika sätt att berika valpens vardag, hur du håller valpen frisk, hur du går tillväga för att få en valp som gillar hantering och ett bra upplägg för aktivering, miljöträning och socialisering, så det varken blir för mycket eller för lite.

________________________________________________________________________________

Valpträning. Så gör du din valp till en vardagshjälte är en allomfattande handbok i hur du bäst uppfostrar din nya fyrbenta familjemedlem. Boken är rik på konkreta tips på hur du t.ex. lär valpen att komma på inkallning, gå fint i kopplet och hälsa på ett belevat sätt – allt förtydligat med pedagogiska, glada illustrationer. Här finns säkert något även för den med viss hunderfarenhet att hämta. Tonen är uppfriskande tydlig och inkluderande – vad som är rätt och fel är inte alltid självklart. Läsaren ombeds därför ofta rannsaka sig själv och hitta svaren där.

Blygerhundar

I augusti 2017 utkom Blygerhundar – så gör du din hund till en superhjälte.

Att ha en rädd hund är hjärtskärande. Att se sin bästa vän vilja fly eller slåss, att ständigt få förklara för omgivningen varför hunden gör som den gör, varför den inte vill hälsa och hela tiden ta hänsyn till hundens speciella behov i alla situationer är hårt arbete. I den här boken får du många konkreta tips på hur du stärker din hunds själv-förtroende – oavsett om du har en blygerhund eller bara vill stärka din hund så den tar sig an livet med glädje och självförtroende. Du får helt enkelt tips om hur du kan göra din hund till en superhjälte. Var beredd på att tänka helt nytt! För att bättre förstå våra hundar handlar en del i boken om vad rädslor är, hur stress fungerar och hur hundar kommunicerar. Du får också träningstips för specifika rädslor. Dessutom handlar ett helt kapitel om hur du beter dig de dagar du inte orkar vara en superhjälte.Jessica Mann är utbildad instruktör och hundbeteendeanalytiker. Hon håller kurser i framförallt grunder för tävlingshunden, specialsök och blygerkurser, kurser för den rädda hunden. Jessica har tre border collies och en tollare som tränas och tävlas i lydnad, specialssök, vallning, jakt, rallylydnad och heelwork to music.

Spana in Blygerkurs online på kurssidorna!

Undrar du också över skillnaden mellan kurs, föreläsning och clinic? Här reder jag ut begreppen! 

IMG_6766

Jag kommer gärna till dig eller din klubb. Maila mig på jessica@motiveradehundar.se så bokar vi.

Recension i tidningen Brukshunden

brukshunden

Recension i Kuvaszbladet

Recension i Dog News

En filmad genombläddring av boken

Boken  går att beställa hos Klickerförlaget, hos Adlibris, Bokus med flera, och finns på många bibliotek

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund