Vill

Villfot

Augusti 2018

Nu har vi ääääääntligen börjat tävla igen – i heelworkens högsta klass. Lydnaden fick vi se oss permanent pensionerade ifrån men vi har så roligt när vi dansar ihop. Vill har även gjort ett godkänt doftprov eukalyptus.

Uppdatering augusti 2017

Under  2017 har vi mest ägnat oss åt heelwork to music, där Vill är uppflyttad till klass 2. Han har även startat lydnadens högsta klass (med de gamla reglerna) men den skada han drog på sig under 2014 har gjort att träningen varit begränsad. Jag hoppas att vi ska kunna ta championatet under 2018, efter ett års lydnadsvila. Vill har även startat rallylydnad.

………………………….

Vill – Tollarbos uniqua Vill as Gun – född i november 2011 är en så himla häftig hund! Det jag skrev i januari när han precis flyttat in (”Glad, orädd, framåt, tuff, envis, kampglad, apporteringsglad och matglad.”) stämmer verkligen fortfarande. Hans namn är helt perfekt, för det är en hund som VILL och han nöjer sig inte med ett ”det går inte”. Han är lättränad på många sätt, svår på andra men älskar att jobba, och älskar att äta och älskar bollar. Han är på gränsen att bli för hetsig ibland och då får man passa sig för ljud, något som blivit värre sedan en skada under hela sommaren 2014. Jag älskar att mina hundar är så olika – det är verkligen en utmaning för mig som tränare. Med Vill måste jag till exempel vara väldigt lugn. Blir jag för animerad så exploderar han. Vill är intensiv i allt han gör, det spelar ingen roll om det är gos, eller lek, eller träning. Allt går snabbt och jag får passa mig så att det blir rätt.

Vill debuterade lydnadsettan i juni 2013 och fick ett förstapris. Vi har under hösten 2013 klarat även tvåan och har startat trean, tyvärr har han varit skadad och träningen ligger därför på is för närvarande. Vill tränas även (sporadiskt) i retrieverjakten, men det stora fokuset ligger på lydnaden. Vill är superstabil i olika miljöer och ingenting skrämmer honom, och är en riktigt härlig hund att både träna, tävla och leva med. Han älskar alla hundar och alla människor.

Vill har ställts ut två gånger (inofficiellt) och fått två Hp:n. Utställning är en hundsort jag inte är så värst intresserad av, men en suverän tävlingsträning är det.

Kurser i urval:

Silvia Trkman Puppy tricks class

Jaktapporteringskurs grund + fortsättning för Elsa Blomster (Canis)

Lydnadskurs för Niina Svartberg

Valp- och unghundskurs för Maria Brandel.

Elitsatsning i lydnad för Anna Larsson, 3vallare/Canis Sörmland.

Tävlingskurs för Maria Brandel.

Lydnadskurser för Siv Svendsen.

Lydnadsläger för Heidi Billkvam

Som 9,5 veckors skrutt var han dessutom med på clinic med Eva Bodfäldt under min instruktörsutbildning hos Klickerklok.

 

 

 

 

 

 

 

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund