Vill

Villfot

Vill – Tollarbos uniqua Vill as Gun – född i november 2011 är en så himla häftig hund! Det jag skrev i januari när han precis flyttat in (”Glad, orädd, framåt, tuff, envis, kampglad, apporteringsglad och matglad.”) stämmer verkligen fortfarande. Hans namn är helt perfekt, för det är en hund som VILL och han nöjer sig inte med ett ”det går inte”. Han är lättränad på många sätt, svår på andra men älskar att jobba, och älskar att äta och älskar bollar. Han är på gränsen att bli för hetsig ibland och då får man passa sig för ljud. Vill är intensiv i allt han gör, det spelar ingen roll om det är gos, eller lek, eller träning.

Med Vill var lydnaden det absolut roligaste, och han älskade att tävla. Han har tyvärr dragits med en dålig rygg sedan ungdomen vilket gjort att han har tävlats väldigt sporadiskt, med flera årslånga uppehåll. Han hann ändå med att starta lydnadsklass elit (nuv FCI3), heelwork to music klass 3, rallylydnad avancerad, göra doftprov eukalyptus, stå på scen som Sandy i musikalen Annie, vara en fantastisk medhjälpare på mina kurser och tränas aktivt i retrieverjakten innan han alldeles för tidigt fick pensioneras från tävling för gott. Han hade sådan potential! Vill har ställts ut två gånger (inofficiellt) och fått två Hp:n.

Tack och lov är Vill superstabil i olika miljöer och ingenting skrämmer honom, och är en riktigt härlig hund att både träna, tävla och leva med. Han älskar alla hundar och alla människor och går nu in för rehabträning och nosarbete för liv och lust.

Kurser i urval:

Silvia Trkman Puppy tricks class

Jaktapporteringskurs grund + fortsättning för Elsa Blomster (Canis)

Lydnadskurs för Niina Svartberg

Valp- och unghundskurs för Maria Brandel.

Elitsatsning i lydnad för Anna Larsson, 3vallare/Canis Sörmland.

Tävlingskurs för Maria Brandel.

Lydnadskurser för Siv Svendsen.

Lydnadsläger för Heidi Billkvam

Supersatsning heelwork to music Pernilla Pöykiöniemi

Helgkurs heelwork to music för Polina Ilina

Som 9,5 veckors skrutt var han dessutom med på clinic med Eva Bodfäldt under min instruktörsutbildning hos Klickerklok.

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund