Ny kurs! Apportering som aktivering för alla raser

Apportering som aktivering för alla raser

Välkommen på en kurs där vi med leken som utgångspunkt under tre tillfällen kommer jobba med delar av det som ingår i jaktapportering för retrievers. Jag utgår från de övningar och metoder som beskrivs i Apportering till vardag och fest, och det betyder att jag arbetar belöningsbaserat, jag lägger upp övningarna så att det blir lätt för hunden att göra rätt och jag delar upp varje uppgift i små beståndsdelar som sedan sätts ihop till en helhet. 

Vi kommer titta på hur du lär din hund att 

  • springa ut 
  • hämta ett föremål
  • komma tillbaka
  • lämna föremålet i din hand 

    Detta är delar som du kan använda om du vill lära hunden leta upp din tappade vante på promenaden, hitta den kotte som du hållit i bland andra kottar, om du vill be hunden plocka upp något du tappat på marken som bilnycklarna eller kopplet och mycket mer. Och förstås om du vill träna din hund i jaktapportering.

Vi kommer även titta på andra viktiga beståndsdelar för jaktapporteringen som jaktfot och stoppsignal, vilket även det ger nyttiga färdigheter både i vardag och i träning.

Då detta är en del av min instruktörsutbildning för Apportering till vardag och fest, är priset reducerat och jag förbehåller mig dessutom rätten att välja deltagare. Unga hundar av retrieverraserna kommer ha företräde (men tveka inte att skicka in anmälan även om du har en mer erfaren hund, eller hund av annan ras). 

Anmälan görs på https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHHF3piqsCCksp6nUxxqcsF6TKH5DJSwCZez2-U4BF2XvpzA/viewform?usp=sf_link

Datum: 

16 maj klockan 18.00-19.30
30 maj klockan 18.00-19.30
13 juni klockan 18.00-19.30

Plats: Motiverade hundars kursgård utanför Bottnaryd

Pris: 950 kronor/deltagare

Max fyra deltagare 

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund