Underbart lydnadspass!

Vaknade och var så trött att jag inte visste riktigt var jag var. Det beror inte på världens bästa valp dock – han sov till åtta idag! utan på att Anders och jag nattsuddade ny teveserie (Misfits). Så vad gör man då, efter morgonkiss och valpträning (nosduttar, namnlek, hantering – man hinner mycket på en deciliter torrfoder)? Jo, man tar på sig varma kläder och plockar med sig border collie och Jolly Ball ut i snögnistret och kör ett helt fantastiskt lydnadspass. Världens bästa Gip, han är så himla ROLIG att vara med!

Jag började med ett peppigt fritt följ med externbelöning (bollen i mitten) varvat med kamp vid min sida. Det är för kallt (-6) för godis, så jag körde bara lek och tränade uthållighet. Han börjar bli så duktig på fritt följ nu!

Efter det satte jag honom, gick ca 75 meter – släppte bollen på mitten – och kallade in. Han flööööög fram, hajade till vid bollen – det är ju ändå Världens Bästa Grej! – första gången men tappade inte tempo, och landade med en tvärnit vid min sida, fick ett ”Ta den!” – flög som skjuten ur en kanon mot bollen, vände i luften och kom tillbaka för drsgkamp. YES! Så ska det se ut och kännas! Jag varvade med att göra så, låta honom precis passera bolllen och få Ta den! innan han kommmit fram till mig, låta honom Ta den! direkt, ha bollen bakom honom och då låta honom springa mot mig och ta den på Ta den! där jag bestämde. Allt för att han ska bli snabb på mina reaktioner, och lyssna på om jag kallar Hit eller säger Ta den! (eller så småningom Stå eller Ligg eller vad det nu kan vara). Och han var helt lysande duktig! Jag avslutade med lite sitt, ligg, stå, ligg, sitt upp på liiiite avstånd, vi brottas fortfarande med detta. Men även det momentet skötte han otroligt bra!

Mycket mycket nöjd med min kompis, som hade precis den attityd jag ville genom hela passet – som var längre än vi brukar träna, men också mer intensivt. Han hade attityd som på bilden ovan, och nu ligger han med benen i vädret och snarkar.

Jag önskar att jag hade filmat detta passet, för det kändes helt rätt. Självklart finns där att jobba på, men det vore ju konstigt annars. Men dagens pass hade jag velat ha med mig. Nåja, drt är ju bara att gå ut och försöka görat igen.

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund