Hej bloggen!

IMG_6766

Jag är inte jordens flitigaste bloggare, direkt. Det är tråkigt, och ganska konstigt: jag är ju i allra högsta grad en skrivande person. Idag tog det mig runt en timme innan jag ens hittade mitt lösenord, och det säger väl ett och annat om att mitt fokus kanske inte direkt legat här. Nå, ett par veckor in på nya terminen, luften känns så där inspirerande klar och höstig och efter att ha legat snorig och ämlig i sängen ett par dagar känner jag mig sådär redo som man bara kan göra när september väntar runt knuten. Så. För att göra mig redo att säga hej höst ger jag en tillbakablick av året som gått.

Igår var det på pricken ett år sedan min bok landade i min hand för första gången, och den har definitivt satt sitt avtryck på året sedan dess. Jag kunde aldrig, inte ens i min vildaste fantasi, ana att den skulle tas emot på det sätt som den gjort. Boken har hyllats av både vanliga hundägare, instruktörer och kritiker. Den har sålt bra – det är förstås roligt – men framförallt har den ANVÄNTS. Varje gång jag möter en hundägare som kan berätta att den eller den övningen varit avgörande för hundens utveckling, eller får ett mess från någon som läst, eller får veta att den används i utbildning efter utbildning så är känslan WOW. Det gör mig helt överväldigad – så TACK för alla rapporter!

Jag har dessutom haft förmånen att få prata inför massor med folk när jag haft föreläsningar och clinics – återigen allt från den vanlige hundägaren till de som jobbar med problemhundar på heltid – och fått skriva artiklar i tidningen Canis och Brukshunden. Dessutom har väldigt många människor kontaktat med med diverse frågor och funderingar kring deras egna hundar. Detta är lite tudelat, eftersom jag fått tacka nej då jag helt enkelt inte haft möjlighet att hjälpa alla. Men tack och lov så utexaminerade vi första kullen från Attityd hundkunskaps Hundbeteendeutredning i april. Så ett hett tips är att höra av er till Linnea i Floda, Susanna i Alvesta, Marie i Malmö och Joanna i Motala för att få kvalitativ hjälp med hunden.

Attityd hundkunskap är i full gång med sin andra årskull. De ambitiösa eleverna håller just nu på och förbereder sig iför nästa tillfälle som ska handla om hundmöten, ett av de vanligaste problemen, och ett som är ganska klurigt att lösa om man inte vet hur. Snart kommer datum och beskrivning upp för årskull nummer tre på Attityds hemsida.

Mina egna hundar har tränats och tävlats som vanligt. Just nu tränar jag uteslutande heelwork med Vill, heelwork och freestyle med Tesla och Ivy och rally och nosework med Gip. Jag hoppas komma igång med vallningen snart – den heta och torra sommaren har inte gjort det möjligt. Ett mer specifikt tävlingsinlägg kommer.

Jag har också hunnit med att utbilda mig till noseworkinstruktör för SNWK, freestyleinstruktör för SHFK och är mitt i utbildningen till rallyinstruktör för Camilla Bermell och Anna Larsson. Skoj skoj!

 

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund