Det händer grejer

IMG_7995

Gissa vilka som väntar på sin tur i fårhagen – och vem som är måttligt intresserad?

 

Ja, jösses vad det händer grejer… Nästan så det känns lite overkligt emellanåt. 2016 har så här i dryg halvtid inneburit så mycket nytt och så mycket roligt!

IMG_7590

Salukin Adam på aktiveringskurs.

IMG_7608

Utöver mitt stora och fortfarande hemliga projekt som tar min MESTA tid, så har jag hållit en hel radda fantastiskt roliga kurser. Kurserna har varit ganska få under första halvåret. En valpkurs, en aktiveringskurs, en trickskurs och en lydnadskurs är allt jag hunnit med.

IMG_7239

Borde vara förbjudet med border collie-valpar!

 

Dessutom har jag hållit tre av fem tvådagarstillfällen på min instruktörskurs i specialsök.

IMG_7334

Hella på instruktörskurs.

IMG_7076

Yay på instruktörskurs.

 

Och en från valp till stjärna-kurs, några heldags specialsökskurser och ett par helger med blygerkurser. Några externa helgkurser har jag också hunnit med. Och så har jag hållit en onlinekurs i specialsök i Klickerkloks regi, vilket satte mina tekniska kunskaper på prov – men gav mersmak! Okej, det kanske inte är så lite ändå.

IMG_6962

Ulrika och Nicci på trickskurs.

IMG_7882

Lisa och Molly på aktiveringskurs. Sista tillfällets femkamp: balansera boll på sked!

IMG_7711

Rut på aktiveringskurs. Sista tillfällets femkamp: köttbulleslalom.

 

13576323_10153939819423218_1306691082_n-001

I dagarna har jag och Jenny Marek dessutom lanserat ett helt nytt utbildningsupplägg. Vi slår våra påsar ihop (lugn, Motiverade hundar kommer leva kvar som vanligt!) under namnet Attityd Hundkunskap, och kommer under 2017 erbjuda en supernördig, superrolig, superbra helårsutbildning i fyra steg.

IMG_7116

Linn och Yay på instruktörskurs!

Går du ett eller två steg blir du en kunnigare hundägare, går du tre steg blir du instruktör och går du alla fyra blir du beteendeutredare. När Jenny kontaktade mig och föreslog samarbetet tog det mig ungefär fyra sekunders betänketid innan jag hojtade JAAAA och så här några planeringsmöten, massa tänk och en bra bit på vägen så känns det minst lika bra.

 

IMG_6472

Vill och Norah – Sandy och Annie i musikalen Annie!

Annieposter

Vill har debuterat eliten, tävlat rallylydnad, tränat en hel massa jakt och ska om några veckor tävla heelwork to music. Men det roligaste vi gör är ändå repetitionerna med musikalen Annie. Det är utmanande att få honom att träna med någon annan än mig, och det i en miljö så olik den vanliga träningsmiljön. Men vi provar, tänker, provar igen och har nu, lagom till sommaruppehållet, kommit en bra bit på vägen. Jag är så förbaskat stolt över min superstjärna!

IMG_6531

Charlie och Vill som båda spelar Sandy.

IMG_8118

Gip har blivit nykär i träning! Vi har så förbaskat roligt ihop just nu och han är pepp och glad. Så pass att det går att gå in och styra i detaljer och vilja ha resultat. Älsk! Vi har blivit uppflyttade i trean, och har startat två gånger (utan färdiga moment, för att testa att ha kul på tävling), och han känns som en riktigt fin tränings- och tävlingskompis. Han har dessutom fått prova på rallylydnad och han hälsar att det är det roligaste han någonsin gjort. Jag hade egentligen bara tänkt prova det med Vill (som hälsar att det är JÄTTEKONSTIGT att vi går kringelikrokar och sitta framför och att jag pratar med honom) men insåg snart att det är Gip som är rallyprinsen i huset! Förbaskat kul.

IMG_8171IMG_8221

Han har också varit på vallhundskurs – med Anders som förare! De var så duktiga att jag blev helt varm i hjärtat. Jag hoppas verkligen Anders kommer vilja fortsätta valla med Gippen.

IMG_8251

Tesla utvecklas mycket hela tiden, som den unga hund han är. Jag jobbar hårt med att hitta hans knappar. Han är inte en hund som anstränger sig i onödan, han älskar livet men vet att mister man en chans på en gotta eller lek står där tusen åter. I träning gör det honom svår, han tränar GÄRNA, men springa sitt snabbaste eller vända ut och in på sig för bollen? Njäää. Det är ju den här personligheten som gör honom FANTASTISK i vardagen. Stencool, vänlig, lugn och trygg. Sommaren ägnas åt att lära Tesla tigga kreativt, det vill säga vi tränar tricks och shaping där han får tigga till sig aktivitet. Och så har jag begränsat utbudet på sköjsigheter som inte kommer genom mig. För om man har åttiosju leksaker, två stenskojiga brorsor och fri tillgång på köttiga ben så kanske man inte, om man är en Tesla, inser att man får jobba lite ibland.

IMG_8152

Han har dessutom varit iväg på tio dagars bootcamp hos Minou Green. Där tränade han vallning och framförallt kunde Minou lösa upp en del spänningar och frustration som jag inte fixade jobba med själv. Nu på morgonen har vi haft pass nummer två här hemma på egen hand och det känns jättebra.

IMG_7447

Gip tränar nose workens utomhussök med extremstörning av Vill. 😉

Sammanfattningsvis är hundlivet på både privat och professionellt plan väldigt väldigt bra just nu! Om man bara kunde önska några fler timmar på dygnet och fler dagar i veckan och ork att utnyttja den extra tiden så vore det kanon.

IMG_8015IMG_8031

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund