Fortsättningen med Manners Mindern

Nu har jag tränat några fler pass med Manners Mindern, och konstaterar att det fungerar mycket bra. Jag har placerat den så att Vill kan sitta, stå eller ligga i korgen (han får göra som han vill) och enkelt kommer åt att ta godbitarna. Kriteriet är att han har fyra tassar innanför kanten, och att han inte skäller. Jag har försvårat rejält, både genom att jag tränar på rörelser där både jag och Gip rör oss, jag har godare godis (leverpastej mot torrfoder i MM) och jag har lägre frekvens än tidigare på utdelningen – om än fortfarande hög. Idag belönade jag för att jag rörde mig, och när jag höll ut tiden så gjorde jag det medan jag var ganska stilla. Han lämnade korgen vid några tillfällen, och nackdelen mot bur är att det blir ingen konsekvens. Ingen dörr som stängs igen och gör det tydligt. Men utebliven belöning fungerar fint på Vill och han sansar sig snabbt och springer tillbaka. Utom när jag försökte träna Boo på färskfoder vill säga – då förvandlades han till ett vrålande monster, inte olik nubben på bilden. Där gick hans gräns! Vi har en del kvar att träna på med andra ord, men jag är glad att vi kommer framåt hela tiden.

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund