Stora planer

Äntligen är papprena påskrivna och jag kan avslöja fantastiska nyheter: Motiverade Hundar flyttar om två veckor till en gård i Bottnaryd, Jönköping! På gården finns ett ridhus vilket ger möjlighet att hålla kurser i alla väder, och ett stall som ska förvandlas till teorilokal och butik. Dessutom finns där en elupplyst träningsplan utomhus samt två stora hagar där det kommer finnas möjligthet för mig att ha får. Dessutom finns där ganska mycket vatten i närheten (både en bäck på marken och en sjö – som jag hoppas man kan bada i – ett par hundra meter därifrån. Fint som snus. Så nu kommer det äntligen börja rulla på, och snart kommer det dyka upp både kursdatum och artiklar i butiken. YAY!

Träningsmässigt ser jag mycket fram emot ridhuset som jag tror kommer göra underverk för framförallt Boo. De andra är ju lätta att engagera, och är inte så störningskänsliga, men Boo har jag inte kunnat ha lös på länge nu och det skär verkligen i hjärtat att hon måste gå i snöre medan de andra rejsar på vår gräsplan. Nu kommer ju inte ridhuset vara en rastgård men jag ser fram emot att kunna ha henne lös i träning och leka alla recallerslekarna med henne där inne. Och så ska jag börja träna agility med henne. Det gjorde vi en del i Skåne, men då var det enbart på hobbynivå. Agility för skoj och så rallylydnad. Saknar min tjej faktiskt.

I helgen som kommer överger jag flytttöket och åker och håller kurs på KopparJyckens hundcenter i Dalarna. Det ska bli jätteroligt. Vill ska få följa med och för första gången vara demohund, jag är lite spänd på hur det ska gå. Han kommer sköta sig galant när han får dema – det är jag övertygad om – men jag hopppas han håller sig i skinnet även när han får vara passiv. Han är ju lite glappkäftad, den gode herrn. Nå, jag har varit och köpt stora härliga märgben som jag hoppas ska hålla herrn nöjd.

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund