Sommarläger

Som jag skrivit tidigare kommer R+ Hundskola och Malmö Strays i år att samarbeta med Motiverade hundar på sommarlägret i september. Det är andra året som lägret hålls, och det förra var oerhört uppskattat. Så här skriver R+:

Efter förra årets läger hade vi inte direkt något val, deltagarna krävde ett nytt sommarläger så vi gör som vi blir tillsagda och styr upp. Vi har samlat ihop ett par fantastiska instruktörer och håller på och planerar schemat i detalj. Allt är inte riktigt färdigt men det ser redan galet roligt ut!

Lägret hålls på Motiverade hundars kursgård i Bottnaryd utanför Jönköping och under helgen 7-9 september kommer vi att träna, hitta på hyss och umgås. Gården ligger ensligt och lantligt, med en massa trollskog utanför dörren och en sjö alldeles nära. Vi har beställt vackert väder och varit tidiga med att boka men om det skulle regna finns ett ridhus att träna i, och stora tält att umgås i om kvällarna. Vi ser fram emot en massa roliga workshops, grillning, filmvisning och bad. Sen blir det givetvis en och annan överraskning och en massa bus!

Vi kommer bo vid gården och det går bra att tälta gratis där. Trivs man bättre på vandrarhem finns det förstås en hel del runt Jönköping men vi hoppas att många tar chansen att komma närmare sina hundar och naturen. Sommarmorgnarna i Småland är helt underbara och som bäst när man kryper ur ett solvarmt tält. Mat alla dagar ingår i priset och serveras på gården.

Det här är tredje lägret som vi arrangerar, det första höll vi under en helt magisk sensommarhelg 2011 och det andra tidigare i år, i Bromölla. Nu gästas vi av ett härligt gäng instruktörer som håller varsin workshop fördelad på två pass under helgen. Deltagarna får välja vilka workshops de vill delta i och det är först till kvarn på platserna.

Vi väntar fortfarande besked från vår fjärde instruktör men kan inte hålla oss längre, det är fritt fram att anmäla sig!
Här kommer en kort presentation av de olika instruktörerna och deras workshop. Alla deltagare väljer två workshops var och det är först till kvarn, eftersom vi har begränsat antal platser i grupperna.

Belöningsutveckling med Jessica Mann
Det här är workshopen för dig med en lite svårmotiverad hund, eller för dig som vill lära dig belöna bättre och nå ännu längre med din bästa vän. Har du en hund som kanske inte engagerar sig fullt ut i lek och träning eller som lätt tröttnar och hittar på något annat när du fått för dig att ni ska träna så kan du försöka utveckla de belöningar du använder. Genom variation och överraskningar kan du bygga en annan förväntan hos din hund än om du bara belönar med godis. Jessica är en av de roligaste människorna jag vet och med en svårmotiverad och försiktig hund har hon fått lära sig de allra bästa knepen. Helt perfekt för jobbet med andra ord!

Freestyle med Michaela Neiglick
Freestyle är kortfattat dans till musik, med hund. Trick, träningsglädje och samarbete i en härlig mix. Mickan hade inte en tanke på att tävla med sina hundar och plötsligt stod hon på prispallar, tävlade för landslaget och skrev autografer till trollbundna barn. Under VM i freestyle nu i vår kom hon och borderterriern Rut på en åttonde plats. Åttonde bäst i världen, behöver jag säga att vi är glada att Mickan kommer och lär oss mer om freestyle?

Disc dog med Lovisa Kallerhult
Disc dog är en ny hundsport som inte riktigt kommit i gång i Sverige ännu men det verkar vansinnigt roligt. Sporten är större i USA men med ett par entusiaster sprids den nu även här. Lovisa är en av dom och med sin staffe Inja och aussien Fendi visar hon hur roligt man kan ha med en frisbee och lite fritid. I tävlingar sätter man ihop ett program, lite som freestyle och antalet kast liksom utförandet bedöms. Ska man bara träna lite för skojs skull kan man göra som man vill men det finns ändå en massa nyttiga tips att ta del av, för att minska skaderisken och se till att hunden gör rätt. Oavsett om man vill tävla eller bara träna är det en rolig och fartfylld aktivering som många hundar älskar. Det  bygger samarbete och kräver koncentration från både människa och hund. Lovisa läser till vardags etologi, jobbar som instruktör Kungliga Hundar och fotograferar hundar för 4fota. En tjej med massa frisbees i luften med andra ord. Vi är riktigt glada att kunna erbjuda den här workshopen på lägret!

Kantarellsök med Björn Reimers
Lär din hund att leta kantareller och bidra lite till hushållet! Mer info kommer.

Anmälningsinfo
Lägret börjar på fredag kväll och avslutas på söndag eftermiddag. Ett mer utförligt schema kommer men om du undrar något får du givetvis gärna kontakta oss så ska vi försöka svara på dina frågor. Deltagaravgiften för hela helgen är 2500 kronor med hund eller 1800 kronor för observationsplats utan hund och då ingår maten (frukost, lunch och middag). Antalet hundplatser på lägret är begränsat och det är först till kvarn som gäller.

Anmäl dig här! (Längst ner på sidan.)

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund