Varför gå en möteskurs?

Det är lätt för mig att säga hur bra mina kurser är 😉 men det som verkligen betyder något är naturligtvis hur kursdeltagarna upplever det. Jag frågade de som gått möteskurserna om de kunde tänka sig att skriva en rad eller två om deras erfarenheter, och ja… jag blir rörd och tacksam av deras ord.

Tuvas matte skriver:

Min hund Tuva är rädd för nya människor och många andra saker, som plötsliga ljud och händelser. Hon får panik och tar till flykt eller försöker skrämmas genom att skälla. Jag blev tipsad av en kompis om Motiverade hundar, hittade till deras möteskurs i september och knep en plats direkt! Jag och Tuva fick träna på tre figuranter, som då var okända för Tuva. Två kvinnor och en man. Vi märkte snabbt att hon tyckte att okända män var mer otäcka än okända kvinnor. Det tog inte många sessioner innan hon älskade de främmande kvinnorna. Vi tränade i olika miljöer, och med sådant avstånd som Tuva klarade av – och innan kursens sista tillfälle kunde min rädda lilla loppa till hund gå förbi och fram till figuranten, hon kunde ta godis från honom och även leka lite. Detta är fantastiskt och jag är så tacksam! Möteskursen har även visat sig göra nytta i fler situationer. Jag kan läsa min hund bättre och vi kan idag gå förbi människor i trapphuset, vi kan gå vanliga promenader och vi behöver inte längre gå omvägar för att undvika möten med människor. Hon vänjer sig snabbare vid nya situationer och jag tycker hon blivit modigare. Vi behöver inte begränsa vår vardag alls lika mycket längre, och det är det bästa resultatet vi kunnat önska oss! Vi tränar just nu på en killkompis som Tuva tycker är jätteläskig. Målet är att hon ska kunna acceptera honom och vara helt avslappnad när han är omkring, och vi är på god väg Tack Motiverade hundar för allt ni lärt oss!

Erik och Maria berättar så här:

Vi är så glada och tacksamma att vi anmälde oss till Möteskurs hos Motiverade hundar. Anledningen till att vi anmälde oss till kursen var att vår hund gjorde högljudda utfall i kopplet vid hundmöten. Vi har gått kurser på andra ställen tidigare. Då har vi känt oss misslyckade och uttröttade när vi kommit hem och känt att vår hund fått ligga på en alldeles för hög stressnivå för att kunna ta till sig övningarna under kursen.
Efter första kurstillfället med Jessica tog vi med oss en känsla av att ha lyckats! Det var obeskrivligt härligt. Vår hund gick ner i stress under kurstillfällena och förstod snabbt metoden. Jessica vägledde oss tryggt och tydligt hela tiden i en takt anpassad efter hunden. Med Jessicas hjälp har vi fått en effektiv metod att använda oss av när vi möter hundar under våra promenader. Nu vet vi vad vi ska göra när vi får syn på en hund och fasar inte längre för att få hundmöten.
Vi rekommenderar verkligen andra att gå kursen!

Och Leos matte säger:

Min hund Leo är mycket osäker när det kommer till främmande människor.
Han skäller, gör utfall och får han chansen biter han först och frågar sen.

Detta har resulterat i en isolerad tillvaro där vi undviker att ta hem gäster eller besöka platser där vi riskerar att stöta på andra. De tillfällen där möten inte gått att undvika har i många fall inneburit en hemsk situation för oss båda, för mig en skräck för att han ska bita någon och för honom en obehaglig situation med stress, rädsla och utfall.

Genom möteskursen lärde jag mig en metod för att hjälpa Leo göra rätt.
Han vet att jag hjälper och tillåter honom att hantera och klara av situationen, något som har blivit en trygghet för oss båda.
Metoden kan jag nu använda i alla situationer som Leo tycker är jobbiga och det gör att vi idag vågar och klarar av mycket mer än innan. T.ex. hade vi i början av året närmaste släkten hemma på besök, något som hade varit helt otänkbart innan kursen.

Nu ska vi fortsätta att träna vidare och utforska sådant vi inte vågat och klarat av tidigare, nu är möjligheterna oändliga!

I mars börjar en ny omgång, och det finns fortfarande platser kvar. Läs mer här!

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund