Testpanel!

IMG_0410

Igår damp det ner ett roligt paket i brevlådan. Hundarna ska få vara testpanel åt den nya sortens selar som Amoken håller på att ta fram. Sedan Amoken-selarna var med i media i vintras har de blivit omåttligt populära, så populära att de faktiskt nästan inte finns att få tag på. Jag har några få i butiken, och några på väg in, men sen är det stopp för ett bra tag framöver.

IMG_0212

Jag är dock inte förvånad över att de blivit så poppis – jag använder dem dagligen på alla mina hundar, och tycker de har en överlägsen passform och komfort jämfört med alla andra selar jag testat (och tro mig – de är många, Boo har åtminstone tio olika modeller, och då har hon ändå ingen ”konstig” kropp.).

IMG_0388

Därför är det extra roligt att de nu testar lite andra band som möjliggör att de kommer i fler färger. Reflexbanden som de görs av idag finns enbart i grönt, rosa, orange och grått.

 IMG_0161IMG_0162

Testselarna är sydda i skinnimitation (i stället för fleecefodret) och bomullsband (i stället för reflexen). Jag kommer återkomma om hållbarheten (framförallt hur de står sig i lera och väta) när jag använt dem lite mer, men första intrycket var att färgerna är fina, banden känns mjukare än den andra selen (om det är bra eller dåligt vet jag inte ännu) och för övrigt så är det den Amoken-selen jag känner till.

IMG_0254IMG_0241

IMG_0232

Modellen är precis likadan som den gamla, vilket är mycket positivt.

IMG_0345

IMG_0381

IMG_0339

 
Eftersom själva reflexen är det enda som slitits på mina gamla selar – som jag använt dagligen sedan jag fick dem i september 2012, och tvättat otaliga gånger i maskin – så är jag inte jättebrydd över att det är den funktionen som försvinner. Jag har ändå säkrat med blinkande lampor på mina selar, även om jag naturligtvis tycker att det är bra med reflex.

IMG_0361

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund