Agilityambivalens

I helgen har jag haft besök av Ingerid (http://www.ingerid.no/). Förutom att hon höll i två temakurser som blev väldigt bra (fokus respektive kontaktfält) så hann vi också med lite träning. Mitt stora dilemma när det gäller agility är att jag å ena sidan har ett ridhus fullt med alla hinder + en border collie som är perfekt lämpad för agility och älskar det, och å andra sidan att jag inte tycker det är så kul. Eller så här: det är superkul när jag fattar men jag har gjort det alldeles för svårt för mig. Jag har lagt mig på en nivå där jag inte är, och har satt mig i situationer jag inte behärskar. Jag har gått kurser som lämpar sig bättre för någon som redan kunnat litegrann, och har inte kunnat göra något vettigt av det hemma. Det har lett till att jag tränat extremt lite agility – och bara detaljer, oförmögen att sätta ihop det till en helhet. Och så blir jag omsprungen (i dubbel bemärkelse) av såna som gått en hoppsan hejsan-kurs med hundar med betydligt mindre kapacitet än mitt lilla oljade Grus. Så Ingerids mål för igår var att jag skulle tycka det är KUL. Hon satte upp en liten bana och vi fick springa. Hopphinder och tunnlar. Och då visar det sig att all den där detaljträningen visst gett resultat ändå. Gip har massa fina kunskaper om agility – och vi sprang snabbt och hade roligt. Och plötsligt väcktes lusten igen. Det är ju så här det ska kännas. Inte som ett krav utan som något man längtar till.

Så. Jag bestämmer mig för att ge agilityn en chans till. Och jag får lov att börja från början, med detaljer, ironiskt nog. För om vi ska komma någon vart måste de ju fungera. MEN den stora skillnaden är att jag samtidigt ska ge Gip lite vingar – han ska få springa flera hinder på en gång, för att jag och han tycker det är roligt.

För att utmana mig själv ska jag posta vissa delar i filmform här på bloggen. Jag ska börja med nosduttarna för kontaktfälten. Jag lovar inte en film om dagen eller ens en i veckan, men för att visa att något händer. Att detaljerna sätts ihop i en helhet.

Däremot lovar jag att bara hålla på så länge det känns kul.

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund