Vardag och rutiner

Det är fredag! För första gången på evigheters evighet är jag så där skönt fredagstrött som man blir efter en intensiv jobbvecka. Den sortens trötthet har varit saknad, och dessvärre under en period varit ersatt av andra sorters trötthet: leda, sömnlösa nätter-trötthet, oroströtthet och allmän brist på energi. Men jag har landat nu, mitt i tillvaron, och får göra det som jag älskar mest av allt i hela livet. Hur mycket tur har inte jag?

Den här veckan har innehållit sköna rutiner. Jag har varit ensam hemma eftersom Anders är i Oslo, så jag har styrt helt själv. Gått upp samma tid varje dag (vaknat av mig själv), gått långa promenader med hundarna, suttit en hel del vid datorn eftersom jag haft privatlektioner och kurser (valp-, hundmötes-, och fokuskurs) varje kväll som behöver förberedas, och däremellan tränat hundar och gjort såna där vanliga saker som folk gör, typ lagat mat och tittat på teve och pratat i telefon. I söndags var jag på vallhundsclinic följt av privatlektion, dessutom, så jag har varit igång mest hela tiden.

Boo höglöper så jag har inte kunnat lämna alla fyra i huset utan tillsyn, och grabbarna har fått vara med på kurserna. Fått jobba som demohundar och med att ligga i bur och vänta snällt. Tycker mig se en klar förändring på Vills otålighet i buren, med öppen dörr blir han trygg i vad han ska göra. Bra där, ännu en bra rutin ”på köpet”.

Några andra saker som jag vill uppnå under 2013, som har med rutiner att göra är:

* träna oftare med andra

* dokumentera min träning skriftligen samt ha en plan inför varje träningspass baserat på detta

* filma min träning

* träna på nya ställen

* blogga mera

Det enda jag verkligen gjort än så länge – och snart har 1/12-del av året gått! – är träna mer tillsammans med andra. Dock finns det inskrivet i kalendern flera träningstillfällen utanför gården, som jag verkligen ser fram emot. Men jag måste bli bättre på att ta bilen och köra iväg. Ta med någon hund och träna på parkeringen utanför ICA och liknande. Man behöver inte hyra ett ridhus och vara iväg ett helt gäng. En kvart medan Anders är inne och handlar är perfekt.

Det andra borde inte heller vara så svårt – bara GÖR det. Så nu gör jag i alla fall en sak på listan och bloggar. Även om detta inlägget var lite blaha, så är det ett sätt att komma igång, precis vad som krävs. Bara gör´t. Vilka rutiner skulle du önska du hade infört?

 

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund