”Han tycker så mycket om när jag sjunger för honom!”

10703977_10153216292634358_3800030868761882972_n

 

Idag har Gip och jag varit i Göteborg och gjort lämplighetstest för att bli först besökshund och senare, eventuellt, terapihund. Att Gip är världens snällaste hund och dessutom social, kelen och orädd borde göra honom synnerligen lämpad, tycker jag. Att min systerdotter kläckte kommentaren i rubriken när hon var fyra år, är en annan indikation. Men ändå, vad jag ser och hur han beter sig med kända människor i en van situation, är en sak. Vad testledarna ser och anser är kanske en annan. Så idag åkte vi iväg, och testade Gips förmågor. Testet bestod dels i lite allmänlydnad (sitt-stanna, ligg-stanna, gå fint i kopplet, i hur han reagerar på att en främling hälsar överdrivet på mig när han ligger platsad), dels i social förmåga (främling som kramas, klappar vårdslöst, kollar tänder och tassar) dels i hur han uppträder när han blir skrämd (skrammelljud, hotfull maskerad främling, bankande) samt lek. Gip skötte sig strålande bra! Han fick med beröm godkänt på allt, och det enda de hade att anmärka på var när testledaren klappade våldsamt så gick han in i lek och busmorrade (som han gör när jag leker utan leksak med honom). Och busmorr kan så klart skrämma den som inte kan hundar, så läxan blir att träna honom att när han har tjänstetecken så ska han vara tyst. Fy fabian så underbart att Gippen äntligen ska få vara bäst på något! Jag ser verkligen fram emot att starta utbildningen (redan om två veckor) och se vad för sorts hund han ska få bli. Jag har tänkt läshund för barn, men testledarna verkade tycka att han borde få jobba med ungdomar (tex med missbruksproblem) eftersom han är så framåt och livlig. Kul!

Så, nästa gång jag blir deppig över att det inte går framåt som jag vill i lydnaden så ska jag tänka på allt annat han kan: han är en grym demohund på kurser, en suverän specialsökshund, han är den bästa läromästaren man kan tänka sig i fårhagen, så sent som igår fick han följa med en människoosäker liten kompis till veterinären som stöd, han är världens bästa kompis och mitt ständiga prozac. Och nu detta. Faktiskt inte dåligt alls!

 

 

 

Motiverade hundar
Det ska vara kul med hund